Buitenlandse kaas

De lekkerste kazen uit het buitenland

Witschimmel, roodflora en de welbekende blauwader kazen,
en niet te vergeten de harde kazen, we hebben een breed assortiment voor ieders smaak.

Buitenlandse kaas

Een steeds populairder wordende groep kazen uit alle windstreken van de wereld. Wij zoeken voor u naar de lekkerste en mooiste kazen die er zijn. Van een prachtige rauwmelkse geitenkaas uit de Franse Provence tot een mooie blauwaderkaas uit bijvoorbeeld Ierland of een schapenkaas uit Italië. Er bestaat namelijk veel en veel meer lekkers op dit gebied dan alleen maar brie of camembert! Durf te proeven!

Je kan buitenlandse kaas grofweg in de volgende groepen indelen:

Een romige witkorst kaas.

Witschimmels

Onder andere camembert, brie, chaource, delice de bourgogne etc – alle kazen met een min of meer witte korst. In alle smaakvarianten (van zacht tot pittig) aanwezig.

Bleu d' auvergne met rode wijn.

Blauwaderkazen

Onder andere gorgonzola, stilton, saint agur, etc. – alle kazen met blauw/groene aderen door het zuivel heen. In alle smaakvarianten aanwezig.

Een roofdlora kaas uit Langres, Frankrijk.

Gewassen korstkazen

Onder andere petit doruvael, munster, epoisse, marcaire etc. – alle kazen met een min of meer rode korst dus (behalve port salut want dat is namelijk geen natuurlijke korst). In alle smaakvarianten aanwezig.

Een parmezaanse kaas in een kaaswinkel.

Harde kazen

Onder andere parmesan, pecorino, gruyère etc. – alle kazen met een stevig zuivel, ongeveer te vergelijken met Hollandse kaas, of harder. In alle smaakvarianten aanwezig.

Een Franse halfharde kaas met een aslaagje.

Halfharde kazen

Onder andere morbier, st.nectaire, raclette etc. – alle kazen die een net iets zachtere structuur hebben dan de harde kazen maar niet echt smeerbaar zijn. In alle smaakvarianten aanwezig.

Een zachte roomkaas met divere kruiden.

Verse kazen

Onder andere mascarpone, mozzarella etc. – alle kazen die goed smeerbaar zijn en veel gebruikt worden op toast/stokbrood maar ook als maaltijdcomponent (onderdeel) in de keuken. Voornamelijk zacht van smaak maar kan soms ook met een pittige vulling zijn (zoals roomkaas met peppersweet).

Van al deze groepen kan de kaas komen van koe, geit, schaap of de buffel. Het gaat te ver om hier alle specifieke eigenschappen of manieren van productie te vermelden maar komt u er gerust om vragen in onze winkel. Wij voorzien u graag van advies of informatie! Heeft u elders een lekker kaasje gezien of geproefd laat het ons dan gerust weten dan zullen we in ieder geval ons uiterste voor u doen om dat kaasje in huis te halen!

Het eten van buitenlandse kazen zal een verrijking blijken van uw eetliefhebberij mocht u dat nog niet (veel) doen. Voeg daarbij dat u dan ook altijd een goede “smoes” heeft om een lekker wijntje te drinken want wijn en kaas is nog altijd een geweldig lekkere combinatie hoewel er de laatste jaren ook veel bier en thee bij kaas wordt gedronken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten